mix-cd

Buna!

Desi calendristic toamna ar trebui sa se instaleze incet-incet, se pare ca vara nu se lasa dusa asa, cu una cu doua. Soarele e inca stralucitor, cerul ca oglinda si temperaturile numai bune pentru cateva ore de balaceala la strand sau de ce nu pentru o vacanta in extrasezon. Desi de obicei imi place sa plec in vacante cu avionul pentru ca e mult mai rapid, dar si calatoriile cu masina au farmecul lor. Faptul ca te poti opri oriunde si ori de cate ori pe drum, ca ai parte de intimitate si de spatiul tau personal, dar si ca iti poti demonstra calitatile de DJ pregatind din timp un teanc de cd-uri cu muzica de drum pe care sa va dezlantuiti vocile mai ceva ca intr-o seara de karaoke.

Dar daca vreti sa le puteti asculta si in vacanta urmatoare fara "sa sara discul" de zgariate ce sunt va sugerez sa le pastrati in carcase. Dar nu carcasele acelea de magazin, din plasic, negre si urate si fara personalitate. Nu, nu, ci niste carcase din carton, personalizate, desenate si pregatite cu maiestrie chiar de voi.



E un proiect atat de usor si de amuzant, numai bun de facut in ziua dinaintea plecarii. Iata de ce aveti nevoie:


1. Cardboard; 2. Scissors; 3. Cutter; 4. Ruler; 5. Fineliner

Pe langa ustensile veti mai avea nevoie si de template-ul carcasei pe care il puteti downloada de aici.
Inainte de a printa template-ul pe cartonul colorat va trebui sa faceti cateva setari imprimantei, iar pentru asta v-am pregatit cateva printscreen-uri:


1. Descarcati fisierul PDF si deschideti-l. Cautati in meniul de sus butonul de print
2. Vi se va deschide o noua fereastra unde veti putea modifica setarile. Cautati butonul "Properties/Proprietati" de langa denumirea imprimantei care va va deschide o alta fereastra.
3. In aceasta noua fereastra veti putea selecta la "Paper Size/ Dimensiunea hartiei" optiunea A4 apoi apasati OK
4. In prima ferastra care s-a deschis, la "Page Sizing/Dimensionare Pagina" bifati optiunea Actual size sau As in document.
Dupa ce ati facut toate aceste modificari, puteti apasa butonul Print.




1. Printati tiparul pe cartonul colorat
2. Taiati tiparul pe linia continua (vezi legenda)
3. Folosind partea neascutita a foarfecii si o rigla, sau orice alt obiect dur, dar bont, trasati peste liniile punctate (vezi legenda). Aceasta operatiune se numeste biguire si va va fi de mare ajutor atunci cand va trebui sa indoiti cartonul, pentru ca acesta nu se va mai plia stramb si nu se va mai crapa
4. Indoiti lateralele pe liniile biguite
5. Taiati cu cutterul fanta de inchidere a carcasei
6. Pe partea cealalta creati coperta carcasei. Puteti desena ceva reprezentativ sau puteti face un colaj sau puteti lipi niste stickere dragute. Fiti creativi!
7. Faceti playlistul si scrieti apoi cd-ul cu melodiile preferate
8. Puteti scrie titlurile melodiilor si pe carcasa, ca sa le aveti tot timpul la indemana

Acum ca aveti si muzica de drum gata nu mai imi ramane decat sa va urez drum bun si auditie placuta!

Pe curand!

No comments:

Post a Comment

Pin It button on image hover